Onze legkippen 

We hebben ongeveer 100 legkippen deze kippen zijn natuurlijk voor de eieren maar ook voor nog enkele andere doeleinden. Ze leveren ook mest, en maken waardevolle compost daarover hieronder meer. 

  Onze eieren zijn te koop.

Bij onze kraam aan kolenmieren 6 Geerdijk.

U kunt ook een eieren abonnement bij onze groentetas nemen.

 

                                                                                 Hoe houden wij onze kippen 

We houden vrije uitloop kippen, dat houdt in dat ze bij ons 4 vierkante meter uitloop hebben per hen, en ook meer ruimte in het hok. We houden onze kippen in een diepstrooiselstal dat betekent in een strooisellaag van ongeveer 20 cm waar ze naar hartenlust kunnen scharrelen.  

Hoe zetten we onze kippen nog meer in 

Net als onze varkens zetten we onze kippen ook in op onze tuin, zo laten we ze na de varkens de tuin op om alles netjes af te werken en de fijne gewasresten op te ruimen. Ze maken ook compost, doordat wij met diepstrooisel werken. Hoe werkt dat? Wij strooien eerst gewoon stro in de hokken en vullen dit strooisel steeds aan om te voorkomen dat het gaat stinken. De kippen mengen hun mest zelf door het strooisel en pikken het stro fijn waardoor wij prachtige compost krijgen. Wij gooien ook alle schadelijke onkruiden bij de kippen in de ren om ze te composteren zo kunnen schadelijke onkruiden geen schade meer aanrichten als we de compost gaan gebruiken.