Wie zijn wij?

Wij zijn Hendrie en Henk Huiskes, vader en zoon, samen zijn wij een tuinbouwbedrijf begonnen met groenteteelt, varkens en kippen. Mijn vader, Hendrie Huiskes heeft op deze plek jarenlang scharrelvarkens en mestkippen gehouden, daarvoor heeft hij hier samen met zijn vader en broer geboerd. Helaas heeft mijn vader in 2005 moeten inkrimpen met het bedrijf, en werkt hij sinds die tijd erbij als agrarisch hulpverlener.

 

Als acht jarige jongen vond ik het een ingrijpende gebeurtenis dat mijn vader vanwege de slechte markt voor scharrelvarkens veel zeugen moest wegdoen. Het was nu wel  stil in de stallen. Vroeger wilde ik altijd al boer worden, al wist ik dat dit lastig zou worden. Toen ik de middelbare school had afgerond heb ik eerst de opleiding veehouderij gedaan en vervolgens de tuinbouw opleiding gevolgd, beide opleidingen heb ik gevolgd aan het Zone.college.

 

Vanaf 2017 zijn we begonnen met de eerste verkoop van groenten en hebben we zeugen en een beer erbij gekocht. Op deze manier zijn we weer gaan groeien. in een nieuwe tijd. Nieuwe tijd betekent nieuwe kansen. En op deze manier hoop ik dat ik op deze plek als derde in de generatie boeren kan en mag.